CAMASA ce reprezinta ce semnifica ce simbolizeaza

în tradiţia celtică, de un trup îmbrăcat în cămaşă nu se atinge nici o boală, cămaşa fiind însemnul ocrotirii. Faptul de a nu avea nici cămaşă este semn nu numai de deplină sărăcie materială, ci şi de totală singurătate morală şi de renunţare la lume: nici un loc material, nici un grup şi nici o iubire nu-ţi mai oferă ocrotire. Faptul de a-ţi da şi cămaşa de pe tine este, dimpotrivă, un gest de neţărmurită generozitate. în măsura în care cămaşa este o a doua piele, eşti dispus să te dăruieşti pe tine însuţi, să-ţi
împărtăşeşti intimitatea. Simbolismul cămăşii este nuanţat de materialul din care este făcută şi care se află în contact direct cu trupul: cînepă grosolană pentru ţăran şi ascet, in fin pentru oamenii de lume, mătase de preţ pentru cei bogaţi, ornamente bogate pentru cămaşa purtată la diferite ceremonii.
în poezia “Cămăşile”de C. Vieru motivul reprezintă miezul vieţii mamei, o parte din fiinţa celui dus, cămăşile constituie obiecte' aproape magice, ca şi cum, prin spălarea lor, feciorul ar putea fi adus acasă. în context, cămăşile mai sugerează viaţa de paşnică: "Şi nu le-a îmbrăcat de mult feciorul".

Lista cu toate Simbolurile
Lista cu toate Motivele
Lista cu toate Operele
Donează pentru comunitatea noastră